Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
VARNA
Tarih: 28-03-2018 00:06:00 Güncelleme: 28-03-2018 00:06:00


 

Bir tarih bir kez daha önümüze geldi.

İstilacı Osmanlı ile bu günkü Avrupalıların oluşturduğu (haçlı) birliklerinin karşılaştığı, yenilginin, zaferin yaşandığı yer.

Dün geride kaldı ama bu güne bakmak lazım.

Üçüncü dünya savaşı, silah baronları silahlarını denediği  geniş bir saha, başta NATO olmak üzere  silah ve parada söz sahibi olanların önce vekâlet üzerinden yürüttükleri savaş ve işgal hamleleri, yerini doğrudan devletlere bırakmıştır.

Öncelik Avrupa devletleri tarih içinde zorla işgal ettiği Arap  topraklarında ve sömürge ülkelerinde ki halklardan ucuz iş gücü olarak taşımıştı kendi yaşamlarına.

Bunların yeni nesil kuşakları yaşadığı sorunlar, o ülkelerin hizada tutmakta zorlandığı kesimlerden kurtulmak, yeni yüz yılın sayfasını açmak istediler.

 

SÜRİYE

Avrupa devletleri(huzur)bozanlardan oluşan, Afkan, Irak ve son olarak Libya'da yaşananlardan yeni bir savaş mangaları kurdular.

Südi,Katar, gibi paranın sınırsız, güç alanı açmak için sahaya sürülecek  lejyonları beslemekte  gönüllü oluşu,orta doğu eş başkanlığı görevi verilmiş olan bir ülke ve bu ülke baş düşman ilan ettiği,devletin yönetimine ortak olma noktasına gelmiş Kürt siyasi yapıları. Bu ülkenin üç tarafında yeni yaşam kurmakta kararlı ve yeni yaşamı kurduğu, dünyaya yerinden ve yerelden demokrasinin, yüz yıllık  modern devletlerin kuruldukları günden bu güne sancılarını yaşarken, kısa sürede tüm halkların, dillerin ve inançların bir arada eşit, özgür yaşamı özellikle Türkiye ve sonrada egemen devletler için kısa zamanda çözülmezse, uzun vadede çözümü mümkün olmayan  komünal hayatın etkin ve yaygın yaşam olacağını gördüler.

HALEP'TEN MUSUL'A

Suriye devleti bölüşülen ganimet oldu. El kaide, işim olarak ana gövde selefi lejyonların önü alınamaz  işgal hızını, kurulan oyunu bozan Kürt siyasi ve silahlı yapıları oldu.

Varmaya ulaşmış istilacı geçmişin yeni nesil uygulayıcıları, yeni zaferi Avrupalıların temel üç zayıf yönünü kullanarak sonuç almak istiyor.

!- Avrupa ve NATO ülkeleri iç içe geçmiş matruşçalar. Bunların ürettiği yeni silahlar denenmek için en uygun saha 

2-parasının hesabını soracak tüm mekanizmalar devletin eski taşıyıcısının akıl vermeleri ve yol göstermeleri ile direnci  baş düşman dedikleri Kürt siyasi yapılarını der dese erek zindanlara attırması, sözün eksikli kalmasına neden olmuş, böylece ülkenin tün ter altı, yer üstü varlıklarını yok pahasına ve intikam alma hırsına esir ettiren bir yönetimin olmasını fırsata çevirme derdi olanların korkak davranıyor görünümü

3-Ganimet sayılan ülkenin  sürgün insanları esir haline getirilmiş, Avrupa kapılarına sürerim tehdidi.

YENİLGİ

Eş başkanlık görevi elinde olan, ilişkilerden beslenmek isteyen sermaye ve militarist yapı Suriye topraklarında vekâlet savaşının  besleme lejyonların çözülmesi, hedeflenen yerlere ulaşmasının imkânsızlığı görülünce doğrudan savaş başladı.

HALEP'TEN MUSULA

Türkiye sahada elinde tuttuğu  topraklarından sürgün esirleri koz olarak kullanıyor.

Hem silah alıyor, hem teknik destek ve lojistik destek alıyor. Aynı zamanda Avrupalı devletler kendi değerleri olduklarını savundukları evrensel hukuk bu savaş için yok sayıldı.

İstilacı Osmanlı bakiyesi ülke ve yeni kuşak İmparator  hayali kuranlar, aslında (teşkilata mahsusenin) uzun vadede projesini kimin uyguladığı değil sonucun kendi isteklerine verdiği cevapla alıyorlar.

Aka+MHP İslam Türk ortaklığı, İslami devletlerin zengin kasları ve iştahla silah satmak için uygun koşulların ortaya çıkması, hayallerin gerçekleşmesinde katkı sunuyor

İŞGAL VE TALAN

Ganimet kültürü ile büyüymüş bir ülke. Yüz yıllık darbe anayasaları ve vesayet demokrasi kültürünün gelişimin engellediği için devletin nimetleri hem ganimet olarak algılandı.(devletin malı deniz, yemeyen domuz) Kazanılmamış mal ve mülk ganimet  olarak ellerinde varlık oldu.

Bu kültür bu gün  Suriye topraklarında yaşayanların tüm dünya devletlerinin destek ve katkıları ile işgal ediliyor ve ganimeti dağıtılıyor.

MAÇ VE ARAÇ

Türkiye gibi geçmişi istila ve işgale dayanan ve yağma ile besleme lejyonları  tahkim eden bir gelenek ve öbür taraftan silahlarını satan ve sürgün halkların esir alınışına sessiz kalan devletler.

Türkiye amaçlarına araçları kullanarak ulaşıyor.

Yarın (VARNA) bir kez daha eli güçlü olan  ve kazançlı olan işgali, yağmayı zafer sayan Türkiye'nin olma ihtimali güçlü.

Avrupa devletleri ise uzun bir süre  sürgün edilmiş halkların esir alınışına sessiz ve kapılarında patlayacak bombaların önlenmesini başarmış olacaklar.

ZAFERİN İKİ YÖNÜ

Bir yönü ile Avrupalıların terörist dedikleri, bu gün doğu guta olarak tarif edilen başken  Şam yakınlarında ki yerleşim yerlerinin  silahlı lejyonlardan boşaltılması ve bu silahlı lejyonların işgal edilen Kürt yerleşim yerlerine taşınması.

Diğer yönü ile şimdilik ülke içinde  darbe anayasaları  ve vesayetle yönettikleri ülkede normal koşullarda artık devletin kurumlarını yönetme şansı kalmamış ittihat zihnin yeni koşullar yaratılarak aşması.

Toplumda itirazı olanları silah ve mahpusla korku esiri yaparak zafer elde etmek.

YANILGI

Öncelikle bu ülke  aydınları, emek güçleri, sol ve sosyalist yapıları ve ötekilerin iyi bilmesi gereken tek şey artık kurtuluşun Kürt siyasi yapıları ve halk hareketi olan Kürt siyasi yapıları ile doğrudan bir arada sorunu çözme  zamanı

Devlet aklının temsilcisi, ittihat geleneğinin temsilcisi olanlarla  yürünecek yol esir düşmeye giden yol olduğu anlaşılmıştır.

İşgal, yağmayı, savaşı durdurmak, gelecek derdi olanların âmâsız, fakat sız Kürt siyasi yapıları ile eşit, özgür gelecek için  mecburiyet

SONUÇ

Var olanlar ve bulundukları yerlerde yeni yapılar kurma derdi olanlar.

1- Öncelik var olanı alaşağı etmek

2-Yeni yaşamı, büyük insanlık, eşit, özgür yaşam

3-Evrensel değerlerin âmâsız, fakat sız savunmak

4-tek çözüm yolu olarak secimi önümüze koyan, var olan darbe anayasalarını ortadan kaldıran vesayeti tek seçenek yapanlara karşı HDP ile sonuca ulaşmak için hem halk hareketinin, hem direncin kararlı duruşun umut oluşunu yaşama etkin kılmak



Bu yazı 12114 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI