Bugun...


Mustafa Elveren

facebook-paylas
“HAYIR’LI” Sabahlar Yerine Günaydın Derlerse Hiç Şaşırmayın!
Tarih: 09-02-2017 16:17:00 Güncelleme: 09-02-2017 16:17:00


 

 

Genellikle iktidar yandaşı medya ve takunyacılar olmak üzere birçok insan; Telefonla konuşurken, karşılaştığı insanlarla selamlaşırken, alış-veriş yaparken, Cuma günlerinde namaza giderken bazı cümleleri kullanmaya özen gösterirler.

Şöyle ki;

Telefonda konuşurken; “HAYIR’LI” günler!

Gördüğü insanlarla sabahları selamlaşırken; “HAYIR’LI” sabahlar!

Uykuya giderken; “HAYIR’LI” geceler!

Dükkânda alış-veriş yaparken; “HAYIR’LI” kazançlar!

Cuma günleri ise, “HAYIR’LI” Cumalar!

Yukarıdaki söylemleri daha da çoğaltmak mümkündür. “HAYIR’LI” evlat, Her şeyin “HAYIR’LI’sı… gibi.

Fakat Anayasa (Diktatörlük) Referandumunda kullanılacak EVET-HAYIR oy kampanyası nedeniyle iktidar yandaşı bazı insanların davranışları değişmeye başladı. HAYIR’LI olsun yerine “Mübarek” olsun demeye başladılar.

Bunlar bukalemun gibidirler, her an renk değiştirebilirler, ortama göre kendilerini konumlandırılabiliyorlar.

Her gün “HAYIR’LI sabahlar” diyen takunyacı takımı, artık “günaydın”, “iyi sabahlar” söylemeye başlarlarsa hiç şaşırmayın. 

En çok da yandaş medya’nın tutumunu merak ediyorum. O çok kullandıkları “HAYIR’LARA vesile olsun” cümlesini bu kampanya süresince galiba duymayacağız.

Ancak, “Osmanlı’da oyun çok.” Bu kampanya süresince Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, belediye başkanları her gün bir yandaşın nikâh törenine katılıp, gelin ve damada EVET dedirteceklerini, bunu da yandaş medyada propaganda amaçlı olarak yayınlayacaklarını şimdiden görüyor gibiyim.

Zaten bazı rektörler, valiler ve kaymakamlar oyunu magazinleştirmeye başladılar bile! Sporcuyu, sanatçıyı anlayabiliyorum. Fakat devletin valisini, kaymakamını ve rektörünü anlamakta zorlanıyorum. Hele hele cami imamları da bu konuda vaazlar vermeye başladılarsa, “yandı gülüm keten helva.” Eğer böyle devam ederse, halklar arasında kutuplaşma meydana gelebilir ve Türkiye çok tehlikeli bir ortama sürüklenebilir.

Her iki duruma da hazırlıklı olmak gerekir, diye düşünüyorum. Buradaki amacım felaket tellallığı yapmak değildir. Bir tespitte bulunuyorum.

Her şeye rağmen bu kampanya belki ülkemiz için HAYIR’LARA da vesile olabilir. Halkların emek, barış, hak ve özgürlüğü için HAYIR’LI olsun.

Her gün “HAYIR’LI” sabahlar, akşamlar, geceler yerine iyi akşamlar, sabahlar, geceler söylemeye başlayan takunyacıların bu davranış değişikliğinin “HAYIR’LI olmasını diliyorum.

 



Bu yazı 2540 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI