Bugun...



Gezi’deyiz, bir aradayız, birlikteyiz!

Taksim Dayanışması, Türkiye tarihinin en büyük isyanı Gezi Direnişi’nin üçüncü yıldönümünde “Gezi’deyiz, bir aradayız, buradayız” sloganıyla etkinlikler düzenleneceğini açıkladı ve “Barışın, dayanışmanın, kamusal yaşamın, özgür düşüncenin her türlü baskıdan uzak bir şekilde gelişebileceği eşitlikçi yarınlar için bir aradayız!” dedi

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2016 12:23

Gezi’deyiz, bir aradayız, birlikteyiz!

Gezi’deyiz, bir aradayız, birlikteyiz!

 

Basın toplantısında Beyza Metin’in okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Bir aradayız! Buradayız!

Tam 3 yıl oldu… Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere, yaşam alanlarımıza amansız ve hukuksuz bir şiddetle saldıranların karşısında omuz omuza verdik. Gençlerimizin yaratıcı zekasıyla, annelerimizin kucaklayan şefkatiyle, işçi kardeşlerimizin emekten gelen gücüyle, kadınlarımızın gür sesiyle, LGBTİ bireylerimizin biz de varız çığlığıyla el ele verip dayanışmamızı ve direnişimizi büyüttük. Bu onurlu direniş ve evrensel dayanışma karşısında çaresizlerin ve korkakların günden güne daha da kirlenen politikalarına, , günden güne tırmandırılan şiddetine, adaletsizliğine karşı biz Gezi’nin çapulcuları onlarca ayrı dille, sesle, renkle bir arada durduk, nefes aldık.

Gezi bu ülkenin imdat çığlığı, direnme refleksi, derin bir nefes alışıdır!

Haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adı, bir parktan tüm ülkeye ve dünyaya yankılanan kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların hep bir ağızdan, bir arada söyledikleri şarkıdır.

Emekten yana, yoksuldan yana, doğadan yana, ezilmişten yana, ötekileştirilenden yana, kadından yana, Barış’tan yana her direnişin içinde yer alacağı, direnen herkesin dilinden düşürmeyeceği bir şarkı.

Suruç’ta, Diyarbakır’da, Ankara’da, İstanbul’da, Bursa’da patlayan bombaların, yaşatılan katliamların, komşularımızla yaratılan savaş ikliminin, iş cinayetlerinin, kiralık işçiliğin, taciz ve tecavüz ortamının, kadın cinayetlerinin, ihalelerin, rüşvetlerin, komisyonların, rantın, HES’lerin, orman katliamlarının, siyasal islam dayatmalarının, diktatörlük yöneliminin yarattığı kakafonik ortama rağmen, berrak ve duru bir sesle direnişin ve umudun şarkısı her yerden duyulmaya devam edecek. Bilinir ki, sesler ve şarkılar kaybolmaz, uzayda sonsuza kadar salınırlar. Gezinin de direnişin olduğu her yerde umudu diri tutanların dillerinden düşmeyeceğini artık herkes biliyor.

Gezi’yi karalamaya çalışanlar da kötücül bir imgeye dönüştürmeye çalışanlar da kriminalize etmeye çalışanların da tek amacı bu şarkıyı susturmak, en azından unutturmak…

31 Mayıs 2013 günü ve sonrasında; Yani GEZİ’den ve Haziran direnişinden bu yana, Bu ülkede kimilerince yüzbinler, kimilerince milyonlar önce sokakları ardından parkları doldurdu. Kimseden emir almadan, hiçbir beklentisi olmadan, kendisi için değil bu ülkenin ruhunu, kadınların, gençlerin geleceğini korumak adına kendini siper eden gençler ülke tarihine silinmeyecek bir miras bırakarak can verdi. Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan nasıl ki, bizlerden ayrıldıkları yaşta kalacak ve nasıl ki onları hep o gülen yüzleri ve kararlı direnişleri ile hatırlayacaksak; işte Gezi de bu gençler gibi yaşlanmayacak. Paraya, pula, iktidar hırsına, her türden erke, yağmaya, talana, hırsızlığa, adaletsizliğe isyan edenlerin ve her daim barış isteyenlerin aklında ve en coşkulu, en kararlı insanların ruhunda Gezi’nin bu yaşlanmayan direngen yüzleri yaşamaya devam edecek.

3 yıl oldu, hala buradayız, bir aradayız!

Şiddet ortamını küçük ve çirkin hesaplarıyla körükleyenlere, çatışma ve katliamlara göz yumarak yaşamlarımızı, yaşam alanlarımızı tehdit edenlere, ayrımcı politikalarıyla toplumu kutuplaştıranlara, rağmen bir aradayız. Türkü-kürdü, alevisi-sünnisi, ermenisi-ezidisi ile bir aradayız, buradayız!

Barış’tan korkanlara inat bir aradayız, buradayız!

Suruç’tan Sultanahmet’e, Sur’dan Bataclan’a, Cizre’den Ankara’ya, bir aradayız!

Dört Ayaklı Minare’den Beyrut’a, Paris’ten Beyoğlu’na bir aradayız!

Cerattepe’de, Aliağa’da Akkuyu’da, Çukurova’da bir aradayız.

Soma’da, Kilimli’de Ermenek’te bir aradayız.

Barışın, dayanışmanın, kamusal yaşamın, özgür düşüncenin her türlü baskıdan uzak bir şekilde gelişebileceği eşitlikçi yarınlar için bir aradayız! Taksim Gezi Parkı ve Taksim Meydanı başta olmak üzere, Meydanlarımızı, parklarımızı, sokaklarımızı, yaşam alanlarımızı ve yaşamımızı özgür kılmak için:

Taksim’deyiz! Gezi’deyiz! Buradayız! Bir aradayız!

TAKSİM DAYANIŞMASI

Metin, Taksim Dayanışması’nın Gezi direnişinin 3. yılı dolayısıyla, 29 Mayıs Pazar günü Abbasağa Parkı’nda forum ve konser düzenleyeceğini ve 31 Mayıs Salı günü saat 19.00’da ise Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapacağını söyledi.

Taksim Dayanışması, Türkiye tarihinin en büyük isyanı Gezi Direnişi’nin üçüncü yıldönümünde “Gezi’deyiz, bir aradayız, buradayız” sloganıyla etkinlikler düzenleneceğini açıkladı ve “Barışın, dayanışmanın, kamusal yaşamın, özgür düşüncenin her türlü baskıdan uzak bir şekilde gelişebileceği eşitlikçi yarınlar için bir aradayız!” dedi

Taksim Dayanışması, Gezi Direnişi’nin üçüncü yıldönümüne ilişkin basın toplantısı düzenledi. TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısına Berkin Elvan ve Mehmet Ayvalıtaş’ın aileleri, CHP İstanbul Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu ile HDP İstanbul Milletvekilli Garo Paylan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün temsilcisi katıldı.

 

Proje dayatılıyor

 

Basın toplantısında ilk sözü Avukat Can Atalay aldı. Taksim Dayanışması’nın taleplerinin hala geçerli olduğunu ifade eden Atalay, mahkeme kararı olmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Meydanı’na Kışla Projesi’ni dayattığını söyledi.

 

Atalay’ın ardından Taksim Dayanışması adına konuşan Beyza Metin, “Gezi bu ülkenin imdat çığlığı” dedi. Gezi’nin adaletten ve emekten yana, bir herkesin dilinden düşmeyen bir şarkı olduğunu vurgulayan Metin’in konuşması şu şekilde:

 

Gezi nefes alıştır

 

“Direnme refleksi, derin bir nefes alıştır. Haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adı, bir parktan tüm ülkeye ve dünyaya yankılanan kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların hep bir ağızdan, bir arada söyledikleri şarkıdır. Emekten yana, yoksuldan yana, doğadan yana, ezilmişten yana, ötekileştirilenden yana, kadından yana, barıştan yana her direnişin içinde yer alacağı, direnen herkesin dilinden düşürmeyeceği bir şarkı.”

 

Aynı yaşta kalacaklar

 

“Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Haşan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan nasıl ki, bizlerden ayrıldıkları yaşta kalacak ve nasıl ki onları hep o gülen yüzleri ve kararlı direnişleri ile hatırlayacaksak; işte Gezi de bu gençler gibi yaşlanmayacak.”

 

Suruç’tan Ceratttepe’ye

 

“Barış’tan korkanlara inat bir aradayız, buradayız! Suruç’tan Sultanahmet’e, Sur’dan Bataclan’a, Cizre’den Ankara’ya, bir aradayız! Dört Ayaklı Minare’den Beyrut’a, Paris’ten Beyoğlu’na bir aradayız! Cerattepe’de, Aliağa’da Akkuyu’da, Çukurova’da bir aradayız. Soma’da, Kilimli’de Ermenek’te bir aradayız.

 

Abbasağa’da konser

 

Taksim Dayanışması Gezi Direnişi’nin üçüncü yıl dolayısıyla, 29 Mayıs Pazar günü 14.00-23.00 saatleri arasında Abbasağa Parkı’nda forum ve konser düzenleyecek, 31 Mayıs Salı günü ise saat 19.00’da ise Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapacak.

 

***

 

AA’nın Gezi haberine tepki

 

Anadolu Ajansı, Gezi Parkı direnişinin yıldönümünde de yalan ve provokatif haberlerine devam etti.

 

Gezi eylemlerinin ekonomiye etkisinin ‘analiz ediliği’ AA haberinde dönemin maliye bakanı Mehmet Şimşek’in eylemlerin faturası olarak ifade ettiği 1,4 milyar da az bulunarak ‘çok daha büyük’ bir maliyetten bahsedildi. Herhangi bir uzman görüşüne dayandırılmayan Anadolu Ajansı haberinin ilgili bölümü şöyle: Gezi Parkı olayları ve sonrasında vatandaşların algısında yarattığı bozulma, en büyük hasarı Türkiye’nin ekonomik göstergelerine ve finansal piyasalarına verdi” ifadesiyle başlanan habere şöyle devam edildi: “28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan eylemler, yaklaşık 15 gün boyunca geniş çaplı bir kaos ortamı oluşturarak Türkiye’ye milyar dolarla ifade edilen bir maliyete neden oldu. Şimşek’in o günlerde yaptığı açıklamada olayların faturasının 1,4 milyar dolar olduğunu söylemesine karşın, uzmanlar direkt ve dolaylı faturalar dikkatle alındığında çok daha büyük bir maliyetin söz konusu olduğunu ve özellikle makroekonomik göstergeler açısından telafisi yıllar alacak hasarlara neden olduğunu ifade ediyor.”

 

Haberin ardından sosyal medyada tepkiler gecikmedi.




Kaynak: Bir Gün gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1004 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER T. Muhalefet Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI